חג השבועות בפתח! זה חג שיש בו ערב חג ושני ימים של חגיגות או במילים אחרות ארוחות מלאות בכל טוב וקלוריות. קראי איך עלייך להתנהל תזונתית בחג הזה כדי גם להנות מהאוכל וגם לשמור על גזרה.
אז איך תשמרי על הדיאטה בחג?
- ירקות – העדיפי את הירקות שלך כמה שיותר טריים, עם כמה שפחות שמן, רטבים ואגוזים שמכניסים לסלט. שומן כמו זיתים, אגוזים הוא מאוד בריא אמנם אבל הוא גם מאוד עשיר בקלוריות.
הירקות הכי דלים בקלוריות הם הירקות הירוקים והלבנים – מלפפון, קישוא, חציל[לא בשמן או טחינה], כרוב, כרובית, סלרי, פטרוזיליה, שמיר, אספרגוס, ארטישוק, צנון, שומר. - פירות – זכרי שגם פירות הן דבר טבעי וסוכר יחסית טוב מסוכר לבן בכמות מאוזנת אבל פירות בסופו של דבר הן פחמימה והם לא חינמיים בקלוריות שלהם.
הפירות הכי דלים בקלוריות הם אבטיח, קלמנטינה תותים ואוכמניות. - אם את המארחת, תשתדלי להכין את כל המאכלים מדגנים מלאים [פסט מחיטה מלאה, קמח מלא, לחם מלא] וגבינות רזות של עד 5%
- רוצה לאכול קינוח? יש לך שלוש אופציות.
האחת היא לוותר על מנת הפחמימה בארוחה עצמה[דבר קשה כי הכל די מבוסס על בצק] אופציה שניה היא לאזן במשך שאר השבוע ולאכול מהאוכל ומהעוגה עד תחושת שובע נעימה ולא פיצוץ.
אופציה שלישית היא לאכול פירות במקום קינוח. - מלאי את הצלחת פעם אחת בלבד בכל מה שאת אוהבת ולאחר מכן אל תמלאי אותה שוב.
- איכלי לאט. כשגמרת לאכול קומי מהשולחן, תדברי ותצחקי עם המשפחה\החברים.
- המנעי משתייה מתוקה ותעדיפי מים, אפשר עם לימון.
- שימי לב לסדר הדברים שאת אוכלת ושותה. תתחילי את הארוחה עם שתי כוסות מים, לאחר מכן עם ירקות, שגם מכילים מים והמון ויטמינים ומינרלים. שני אלו כבר ינפחו את הקיבה שלך ויגרמו לך אוטומטית לרצות להכניס פחות אוכל כי תחושת השובע כבר תתחיל להגיע.
- אל תגיעי לארוחה הזו מורעבת! אחרת באמת תרצי לאכול מכל מה שאת רואה על השולחן.
- במהלך היום – תשתדלי לאכול הרבה חלבון וירקות. חלבון ניתן להשיג מגבינות רזות, ביצים, טונה, דגים, עוף ובשר רזה.
- לעשות אימון! לפני הארוחה או לצאת להליכה ביחד עם החוגגים שלך אחרי.
מתכון דיאטטי לחג שבועות
זהו מתכון לפשיטת ירקות בצבע ירוק – לבן לחג:
מצרכים: שקית ברוקולי, כרובית, 250 גרם גבינה צפתית, 2 ביצים, 5 כפות חלב דל שומן
אופן הכנה: מאדים את הברוקולי והכרובית, בנתיים שמים את שאר המצרכים בקערה ומערבבים, מוסיפים לשם את הברוקולי והכרובית כמובן לחתוך לגדלים שנראה לכם מתאימים, להעביר לתבנית משומנת קלות ל40 דקות בתנור 180 מעלות.
לסיכום, תהני בחג ותזכרי שני דברים:
- אוכל הוא לא העיקר – העיקר הם האנשים שאת נמצאת איתם והשמחה. זה נכון שיש אוכל טעים והרבה דברים מעניינים ויפים שקורצים לנו לטעום אותם אבל האוכל הזה יחכה. ניתן לקחת אותו טייק אווי ולאכול מחר וניתן להתאפק ולאכול קצת ובמידה מהכל. צלחת אחת כמו שהוזכר בטקסט למעלה.
- תזכרי שגם אם תאכלי ביום הזה כעוות נפשך ולאחר מכן תחזרי לתפריט ולאוכל מאוזן עדיין תוכלי לרדת במשקל. אף אחת לא השמינה מארוחה ואף אחת לא הרזתה מסלט.
- רוצה להתייעת איתי על התזונה שלך? לחצי פה ונדבר.